Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Glabbeek

Meteen energie vergelijken in Glabbeek? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle bekende leveranciers als o.a. Engie en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Glabbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vergaar je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als de overstapservice en salderen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Glabbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Glabbeek?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Glabbeek. Dat loopt van Antargaz tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Glabbeek is voor jouw situatie? Geef hierna de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze energie ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Glabbeek, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de Energiehunter detecteert men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Glabbeek

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Glabbeek heet Iveka. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Glabbeek valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Glabbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Glabbeek
 • Populair merk: Brotje
 • Groene stroom: 0,284%
 • Postcodegebied: 3380
 • Gem. mazout: 2540 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-glabbeek

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Glabbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 en 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket tref jij informatie m.b.t. type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Glabbeek, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.luminus.be + www.ebem.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Glabbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €280 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Glabbeek. Op die manier bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Glabbeek. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt je geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent + Belpower. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Glabbeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Glabbeek en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Glabbeek

Een groot deel van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Glabbeek. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Glabbeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Glabbeek bestaan er vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3380. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente