Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoegaarden

Direct energie vergelijken in Hoegaarden? Via onze website achterhaal je snel en simpel alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Hoegaarden de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op energiehunter.be praktische info over thema’s zoals de netbeheerder en handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoegaarden
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hoegaarden?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Hoegaarden. Dit loopt van Engie tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoegaarden is die past bij jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de vergelijkingstool vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hoegaarden, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de energievergelijker zoeken jullie simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hoegaarden

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Hoegaarden is Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hoegaarden valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Hoegaarden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Hoegaarden
 • CV Merk: Agpo
 • Groene stroom: 0,28%
 • Postcode: 3320
 • Aantal mazout liters: 2500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-hoegaarden

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Hoegaarden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 plus 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder contract achterhaal jij details aangaande soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hoegaarden, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Hoegaarden


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €350 korting realiseren. Daartegenover, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hoegaarden. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hoegaarden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris + Wase Wind. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hoegaarden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hoegaarden en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Hoegaarden

Tal van maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Hoegaarden. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Hoegaarden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Hoegaarden zien we allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3320. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente