Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Outgaarden

Meteen energie vergelijken in Outgaarden? Middels onze vergelijker vind je probleemloos alle grote aanbieders als o.a. Essent en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Outgaarden de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over items als o.a. gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoegaarden
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Outgaarden?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Outgaarden. Dit varieert van Eneco tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Imea. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Outgaarden is op dit moment? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Outgaarden, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door keuzes in de tool achterhaal je gemakkelijk een abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Outgaarden

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Outgaarden is Imea. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hoegaarden is de netbeheerder van het gas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Outgaarden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Hoegaarden
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 18,10%
 • Postcodegebied: 3321
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2210 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-outgaarden

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Outgaarden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 & 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder contract zoek jij voorwaarden over herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Outgaarden, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Outgaarden


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €265 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters lees je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Outgaarden. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Outgaarden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE en Ecopower. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Outgaarden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Outgaarden en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Outgaarden

De meeste energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Outgaarden. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Outgaarden vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Hoegaarden bestaan er tegenwoordig diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3321. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz overstappen.