Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Margriete-Houtem

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Margriete-Houtem? Aan de hand van de Energiehunter check je supersnel alle relevante energie aanbieders als OCTA+ en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Margriete-Houtem de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je op deze website handige info over zaken als energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Margriete-Houtem?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Margriete-Houtem. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Margriete-Houtem voor jou is? Geef snel de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Margriete-Houtem, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de prijzenvergelijker check je gemakkelijk een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Margriete-Houtem

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Sint-Margriete-Houtem betreft Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tienen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Sint-Margriete-Houtem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 39,90%
 • Postcodegebied: 3300
 • Gem. mazout: 2180 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-sint-margriete-houtem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Sint-Margriete-Houtem is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 & 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder pakket vind je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Margriete-Houtem, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Margriete-Houtem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €340 opleveren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Margriete-Houtem. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Margriete-Houtem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe leverancier. Denk aan Luminus, Essent + Watz. Hierna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Margriete-Houtem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Margriete-Houtem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Margriete-Houtem

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Sint-Margriete-Houtem. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Sint-Margriete-Houtem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Tienen zien we meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3300. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ overstappen.