Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hakendover

Snel energie vergelijken in Hakendover? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle relevante maatschappijen als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Hakendover prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s als bijv. overstappen en zakelijke energie. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hakendover?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Hakendover. Dit varieert van Eneco tot Mega, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Iveg. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hakendover is die past bij jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze energie bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hakendover, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in de vergelijkingstool zoeken jullie eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hakendover

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hakendover heet Iveg. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tienen is de netbeheerder van het gas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Hakendover

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 39,50%
 • Hoofdpostcode: 3300
 • Mazout: 2140 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-hakendover

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Hakendover is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 + 3460 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen tref je details als soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Hakendover, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energieleverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hakendover


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hakendover. Zodoende is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hakendover. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ZENO. Ook selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hakendover vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hakendover en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Hakendover

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Hakendover. Toch is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Hakendover vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Tienen zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3300. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz afsluiten.