Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Molenstede

Eenvoudig energie vergelijken in Molenstede? Dankzij onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Mega en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Molenstede de laagste prijs biedt. Ook verzamel je op onze website nuttige info info over items als de overstapservice en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diest
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Molenstede?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Molenstede. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Molenstede is voor jouw verbruik? Voer snel jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij de energiehunter achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Molenstede, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Molenstede

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Molenstede betreft Iveka. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Diest valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Molenstede

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Diest
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel groen: 39,20%
 • Postcodegebied: 3294
 • Mazout consumptie: 2110 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-molenstede

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Molenstede is dat gemiddeld 1435 m3 + 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder abonnement achterhaal jij informatie aangaande soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Molenstede, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Molenstede


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €330 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Molenstede. Zo is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Molenstede. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Eni. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Je aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Molenstede vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Molenstede en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Molenstede

Veel leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Molenstede. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Molenstede vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Diest zien we allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3294. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Comfort Energy afsluiten.