Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kaggevinne

Gemakkelijk energie vergelijken in Kaggevinne? Geholpen door de energievergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Luminus en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Kaggevinne prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je via de energievergelijker handige informatie over onderwerpen zoals tarieven en handige bespaartips. Verder vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diest
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kaggevinne?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Kaggevinne. Van Eneco tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kaggevinne voor jou is? Voer hierna jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Kaggevinne, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de Energiehunter detecteer je probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kaggevinne

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Kaggevinne betreft Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Diest is de aardgas netbeheerder Iveka. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Kaggevinne

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Diest
 • Populair merk: Atag
 • Groene stroom: 39,10%
 • Hoofdpostcode: 3293
 • Aantal mazout liters: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-kaggevinne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Kaggevinne ligt dit gemiddeld op 1430 m3 en nog eens 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen tref jij details aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Kaggevinne, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede kortingsactie gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be of www.wasewind.be. De gekozen leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Kaggevinne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Kaggevinne. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Kaggevinne. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt je geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Elegant. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kaggevinne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kaggevinne en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Kaggevinne

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Kaggevinne. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Kaggevinne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Diest zijn er steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3293. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus afsluiten.