Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schaffen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Schaffen? Middels energiehunter.be vind je snel en simpel alle erkende bedrijven als o.a. Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Schaffen de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op deze website waardevolle informatie over items als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diest
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Schaffen?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Schaffen. Van Essent tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schaffen is die past bij jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Schaffen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in de prijzenvergelijker bekijken jullie probleemloos een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schaffen

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Schaffen is Iveka. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Diest is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Schaffen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Diest
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 38,90%
 • Postcodegebied: 3290
 • Mazout: 2080 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-schaffen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Schaffen ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 en 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle populaire energiebedrijven. Van elk contract bekijk jij specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schaffen, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be en ook www.energypeople.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Schaffen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 rendement bieden. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schaffen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Schaffen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je betreffende energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Schaffen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schaffen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Schaffen

Veel leveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Schaffen. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Schaffen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Diest kennen we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3290. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Mega afsluiten.