Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Averbode

Snel energie vergelijken in Averbode? Middels onze vergelijker vind je gemakkelijk alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Engie & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Averbode voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Scherpenheuvel-Zichem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 500,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Averbode?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Averbode. Dit varieert van Lampirus tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Averbode voor jou is? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Averbode, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels filteren in de tarievenvergelijker check je eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Averbode

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Averbode heet Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Averbode

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-averbode

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Averbode is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 & 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zoek jij data over type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Averbode, en de eventuele korting. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.antargaz.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Averbode


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €320 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Averbode. Dan is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Averbode. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw nieuwe aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste leverancier. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Averbode vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Averbode en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Averbode

Het gros van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Averbode. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Averbode vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Scherpenheuvel-Zichem onderscheiden we vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3271. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Engie afsluiten.