Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Scherpenheuvel

Eenvoudig energie vergelijken in Scherpenheuvel? Via de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle bekende aanbieders zoals Engie & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Scherpenheuvel de laagste prijs biedt. Daarbij lees je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als o.a. energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Scherpenheuvel-Zichem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Scherpenheuvel?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Scherpenheuvel. Dit loopt van Poweo tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 35 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scherpenheuvel is? Vul hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Scherpenheuvel, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Scherpenheuvel

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Scherpenheuvel is Iveka. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Scherpenheuvel

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-scherpenheuvel

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Scherpenheuvel ligt dit gemiddeld op 1595 m3 + 3400 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder pakket achterhaal je gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Scherpenheuvel, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Scherpenheuvel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 korting realiseren. Daarentegen, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Scherpenheuvel. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Scherpenheuvel. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en ZENO. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Scherpenheuvel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Scherpenheuvel en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Scherpenheuvel

De meeste energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Scherpenheuvel. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Scherpenheuvel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Scherpenheuvel-Zichem zien we diverse initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3270. In deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz abonnement.