Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Linden

Snel online energie vergelijken in Linden? Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle beschikbare leveranciers als o.a. Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Linden de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over onderwerpen zoals maatschappijen en zakelijke energie. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lubbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Linden?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Linden. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Linden is voor jouw verbruik? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Linden, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties maken in de tool checken jullie eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Linden

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Linden betreft Iveka. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lubbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Linden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lubbeek
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 37,70%
 • Postcodegebied: 3210
 • Aantal mazout liters: 1960 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-linden

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Linden is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en 3370 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van alle contracten lees jij data m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Linden, en de welkomstkorting. Kies de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be + www.eneco.be. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Linden


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €275 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Linden. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Linden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE + Poweo. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Linden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Linden en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Linden

De meeste organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Linden. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Linden vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Lubbeek zien we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3210. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Mega abonnement.