Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gelrode

Eenvoudig energie vergelijken in Gelrode? Aan de hand van onze website ontdek je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als o.a. Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gelrode de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op energiehunter.be uitgebreide info over zaken zoals energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aarschot
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gelrode?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Gelrode. Van Lampirus tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 25 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energieleveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gelrode is? Vul snel jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze prijzencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Gelrode, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gelrode

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Gelrode betreft Iveka. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Aarschot valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Gelrode

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Aarschot
 • Populaire CV: Brotje
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Postcodegebied: 3200
 • Mazout verbruik: 1930 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-gelrode

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Gelrode ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 + 3355 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Van ieder abonnement check jij voorwaarden zoals type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gelrode, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. O.a. www.lampiris.be en ook www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gelrode


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gelrode. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gelrode. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gelrode vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gelrode en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Gelrode

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Gelrode. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Gelrode vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Aarschot onderscheiden we nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3200. In deze regio kan je meer en meer heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Eneco abonnement.