Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Werchter

Eenvoudig energie vergelijken in Werchter? Dankzij deze website vind je overzichtelijk alle interessante leveranciers als bijv. Eneco en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Werchter het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en salderen. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rotselaar
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Werchter?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Werchter. Dat loopt van Poweo tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Werchter voor jou is? Geef snel je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Werchter, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Werchter

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Werchter heet Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rotselaar is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Werchter

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Rotselaar
 • Populair merk: Wolf
 • Groene energie: 36,80%
 • Postcodegebied: 3118
 • Mazout verbruik: 1870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-werchter

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Werchter is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 en nog eens 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaal kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder abonnement check jij specificaties over type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Werchter, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be en www.zeno.be. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Werchter


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €395 besparen. Toch, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Werchter. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Werchter. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Werchter vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Werchter en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Werchter

Een groot deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Werchter. Echter zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Werchter vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Rotselaar zien we vele projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3118. In deze regio kan je soms heel gunstig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy tarieven.