Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meerbeek

Gemakkelijk energie vergelijken in Meerbeek? Middels deze website check je snel en simpel alle relevante energie aanbieders als Mega en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Meerbeek de beste deal heeft! Ook bekijk je op onze website waardevolle informatie over topics als tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortenberg
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Meerbeek?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Meerbeek. Dat loopt van Antargaz tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag tellen we ruim 25 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerbeek is in juni 2024? Voer direct de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Meerbeek, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker zoek jij verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Meerbeek

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Meerbeek betreft Iveka. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Kortenberg is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Meerbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenberg
 • CV ketel: Elco
 • Groene energie: 36,40%
 • Centrale postcode: 3078
 • Mazout verbruik: 1830 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-meerbeek

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Meerbeek ligt dit gemiddeld op 1500 m3 + 3305 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check jij informatie aangaande type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Meerbeek, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de leverancier. O.a. www.lampiris.be + www.ebem.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Meerbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €250 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Meerbeek. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Meerbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt je aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste partij. Zoals Eneco, ENGIE of ZENO. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Meerbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Meerbeek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Meerbeek

Bijna alle leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Meerbeek. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Meerbeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Kortenberg bestaan er diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3078. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus tarieven.