Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leefdaal

Direct energie vergelijken in Leefdaal? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle relevante energie aanbieders zoals Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Leefdaal de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over duurzame energie. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bertem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Leefdaal?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Leefdaal. Dit loopt van Essent tot en met OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leefdaal is op dit moment? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Leefdaal, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v jouw input in de prijzenvergelijker zoek je eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Leefdaal

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Leefdaal is Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bertem is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Leefdaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bertem
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 36,10%
 • Postcodegebied: 3061
 • Mazout verbruik: 1800 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-leefdaal

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Leefdaal gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3505 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk abonnement check je info zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Leefdaal, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Leefdaal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €275 rendement bieden. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Leefdaal. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Leefdaal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt jouw aanstaande maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste partij. Denk aan Luminus, Essent of Energie 2030. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Leefdaal vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Leefdaal en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Leefdaal

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Leefdaal. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Leefdaal vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Bertem zien we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3061. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent tarieven.