Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Joris-Weert

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Joris-Weert? Dankzij www.energiehunter.be ontdek je supersnel alle beschikbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Joris-Weert de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je via de energievergelijker uitgebreide info over items als verschillende gasregio’s en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oud-Heverlee
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sint-Joris-Weert?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Sint-Joris-Weert. Dat loopt uiteen van Poweo tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Joris-Weert is voor jouw situatie? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Joris-Weert, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Joris-Weert

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Joris-Weert betreft Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oud-Heverlee is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Sint-Joris-Weert

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Oud-Heverlee
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 35,60%
 • Postcode: 3051
 • Mazout verbruik: 1750 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-sint-joris-weert

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Sint-Joris-Weert ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 & 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle erkende energieleveranciers. Van elk contract zie je data over herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Joris-Weert, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.poweo.be. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Joris-Weert


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 bonus betekenen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Joris-Weert. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Joris-Weert. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Joris-Weert vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Joris-Weert en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Joris-Weert

Veel energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Sint-Joris-Weert. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sint-Joris-Weert vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Oud-Heverlee zien we diverse initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3051. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy contract.