Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loonbeek

Zonder problemen energie vergelijken in Loonbeek? Met behulp van deze website doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Loonbeek de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op deze website belangrijke informatie over items als tarieven en vaste of variabele tarieven. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Huldenberg
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Loonbeek?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Loonbeek. Van Lampirus tot en met OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Imea. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loonbeek is? Geef gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Loonbeek, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter zoeken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Loonbeek

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Loonbeek heet Imea. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Huldenberg is de netbeheerder van het gas Imea. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Loonbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Huldenberg
 • CV ketel: Nibe
 • Groene stroom: 35,20%
 • Postcode: 3040
 • Aantal mazout liters: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-loonbeek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Loonbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk je voorwaarden aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Loonbeek, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.be + www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Loonbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Loonbeek. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Loonbeek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw nieuwe leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare aanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris of Elegant. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Loonbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Loonbeek en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Loonbeek

Tal van bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Loonbeek. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Loonbeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Huldenberg zien we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3040. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus contract.