Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kessel Lo

Meteen energie vergelijken in Kessel Lo? Via onze vergelijker achterhaal je eenvoudig alle bekende bedrijven als o.a. Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Kessel Lo de beste deal heeft! Daarnaast verzamel je via de Energiehunter handige info over thema’s zoals maatschappijen en uitleg over jouw energierekening. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leuven
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Kessel Lo?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kessel Lo. Dat gaat van Eneco tot een speler als OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Iveg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kessel Lo is in juli 2024? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kessel Lo, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels filteren in onze vergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kessel Lo

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kessel Lo betreft Iveg. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Leuven is de huidige netbeheerder van het aardgas Imea. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Kessel Lo

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Leuven
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 34,70%
 • Postcodegebied: 3010
 • Aantal mazout liters: 1660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-kessel-lo

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Kessel Lo gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 plus 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind jij specificaties zoals type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Kessel Lo, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Kessel Lo


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Kessel Lo. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kessel Lo. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste energieleverancier. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk Eni. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kessel Lo vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kessel Lo en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Kessel Lo

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Kessel Lo. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Kessel Lo vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Leuven zien we diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3010. In deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz.