Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sterrebeek

Eenvoudig energie vergelijken in Sterrebeek? Dankzij onze website tref je overzichtelijk alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Sterrebeek de laagste prijs hanteert. Voorts vind je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als o.a. de overstapservice en info over duurzame energie. Ook vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zaventem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 285,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sterrebeek?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Sterrebeek. Dit varieert van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sterrebeek voor jou is? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Sterrebeek, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de Energiehunter bekijkt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sterrebeek

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Sterrebeek betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zaventem is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Sterrebeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zaventem
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel groen: 34,10%
 • Postcodegebied: 1933
 • Mazout verbruik: 1600 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-sterrebeek

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Sterrebeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Van ieder pakket tref je details m.b.t. soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sterrebeek, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sterrebeek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sterrebeek. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sterrebeek. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en Antargaz. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sterrebeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sterrebeek en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sterrebeek

Een groot deel van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Sterrebeek. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sterrebeek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Zaventem zijn er allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1933. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Mega.