Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramsdonk

Snel energie vergelijken in Ramsdonk? Dankzij onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als o.a. Essent en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Ramsdonk de beste deal heeft! Daarnaast lees je via onze vergelijker praktische informatie over items zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kapelle-Op-Den-Bos
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 370,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ramsdonk?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Ramsdonk. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramsdonk is op dit moment? Geef snel de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ramsdonk, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ramsdonk

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Ramsdonk heet Iverlek. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Ramsdonk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-ramsdonk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Ramsdonk ligt dit gemiddeld op 1560 m3 & 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Van ieder pakket zie jij specificaties zoals herkomst van stroom en gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ramsdonk, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.essent.be en www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ramsdonk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €305 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Ramsdonk. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ramsdonk. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste leverancier. Zoals Eneco, Essent + Elegant. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ramsdonk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ramsdonk en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ramsdonk

De meeste organisaties bieden onderwijl groene stroom in Ramsdonk. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ramsdonk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos onderscheiden we allerlei acties rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1880. In deze regio kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Antargaz prijzen juli 2024.