Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Strombeek-Bever

Snel energie vergelijken in Strombeek-Bever? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle erkende maatschappijen als o.a. Eneco en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Strombeek-Bever het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij bekijk je op deze pagina handige informatie over items zoals de netbeheerder en slimme thermostaten. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grimbergen
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 450,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Strombeek-Bever?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Strombeek-Bever. Dat loopt uiteen van Engie tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Sibelgas. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strombeek-Bever is voor jouw situatie? Geef snel de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Strombeek-Bever, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de vergelijkingstool bekijkt men simpel en snel een energie-abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Strombeek-Bever

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Strombeek-Bever is Sibelgas. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Grimbergen is de netbeheerder van het gas Sibelgas. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Strombeek-Bever

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Grimbergen
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 33,20%
 • Centrale postcode: 1853
 • Mazout consumptie: 1510 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-strombeek-bever

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Strombeek-Bever bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 en 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten check jij details m.b.t. herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Strombeek-Bever, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.engie.be en ook www.zeno.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Strombeek-Bever


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Strombeek-Bever. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Strombeek-Bever. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en Antargaz. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Strombeek-Bever vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Strombeek-Bever en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Strombeek-Bever

De meeste energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Strombeek-Bever. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Strombeek-Bever vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Grimbergen kennen we meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1853. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy prijzen april 2024.