Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grimbergen

Eenvoudig energie vergelijken in Grimbergen? Via onze website vergelijk je moeiteloos alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Grimbergen voor jou de beste prijs heeft. Voorts verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grimbergen
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,460
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 455,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grimbergen?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Grimbergen. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Sibelgas. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grimbergen is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grimbergen, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker checken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Grimbergen

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Grimbergen betreft Sibelgas. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Grimbergen is de aardgas netbeheerder Sibelgas. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Grimbergen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Grimbergen
 • CV ketel: Baxi
 • Groene stroom: 0,252%
 • Postcodegebied: 1850
 • Verbruik stookolie: 2220 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,460
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-grimbergen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Grimbergen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 + 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van elk contract zoek je gegevens zoals type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grimbergen, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.eneco.be. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Grimbergen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €255 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Grimbergen. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Grimbergen. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook Energy People. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Grimbergen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Grimbergen en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Grimbergen

Het merendeel van de organisaties verschaffen onderwijl groene stroom in Grimbergen. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Grimbergen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Grimbergen bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1850. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente