Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Machelen

Gemakkelijk energie vergelijken in Machelen? Met behulp van onze website check je probleemloos alle interessante energiebedrijven als o.a. Watz & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Machelen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken zoals energiebelastingen en concrete energiebespaartips. Daarbij geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Machelen
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Machelen?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Machelen. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit moment zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze gebruiken allen de leidingen van Sibelgas. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiebedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Machelen voor jou is? Voer hieronderde privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Machelen, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker detecteren jullie eenvoudig een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Machelen

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Machelen is Sibelgas. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Machelen is de huidige netbeheerder van het aardgas Sibelgas. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Machelen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Machelen
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel groen: 0,25%
 • Centrale postcode: 1830
 • Verbruik Mazout: 2200 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-machelen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Machelen is dat gemiddeld 1545 m3 plus 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk abonnement check jij voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Machelen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Machelen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €355 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Machelen. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Machelen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Trevion. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Machelen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Machelen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Machelen

Een groot deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Machelen. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Machelen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Machelen zien we verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1830. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente