Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Liedekerke

Gemakkelijk energie vergelijken in Liedekerke? Met behulp van onze vergelijker tref je gemakkelijk alle interessante bedrijven als Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Liedekerke prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je op deze website waardevolle info over zaken zoals leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Liedekerke
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Liedekerke?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Liedekerke. Dit loopt van Essent tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Liedekerke is die past bij jouw verbruik? Geef direct jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Liedekerke, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de vergelijkingstool check jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Liedekerke

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Liedekerke heet Iverlek. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Liedekerke is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Liedekerke

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Liedekerke
 • CV ketel: Elco
 • Groene stroom: 0,244%
 • Postcode: 1770
 • Aantal mazout liters: 2140 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-liedekerke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Liedekerke is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 en 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het verstandig om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen bekijk jij data aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Liedekerke, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Liedekerke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €365 voordeel geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Liedekerke. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Liedekerke. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Eni. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Liedekerke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Liedekerke en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Liedekerke

Bijna alle energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Liedekerke. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Liedekerke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Liedekerke bestaan er tegenwoordig verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1770. In deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus overstappen.