Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ternat

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ternat? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als bijv. OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Ternat het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items zoals verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ternat
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ternat?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ternat. Van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ternat is op dit moment? Voer direct jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Ternat, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker detecteer je gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ternat

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ternat betreft Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ternat is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Ternat

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Ternat
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 0,239%
 • Hoofdpostcode: 1740
 • Gem. mazout: 2090 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-ternat

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Ternat is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen achterhaal je informatie zoals type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Ternat, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ternat


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €395 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ternat. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ternat. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en ook ZENO. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ternat vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ternat en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Ternat

Het merendeel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Ternat. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Ternat vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Ternat zien we nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1740. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente