Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dilbeek

Op je gemak energie vergelijken in Dilbeek? Via onze website ontdek je supersnel alle beschikbare leveranciers als Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Dilbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op deze website nuttige info info over topics als bijv. energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Dilbeek?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Dilbeek. Dat loopt van Antargaz tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dilbeek is voor jouw situatie? Vul hierna jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dilbeek, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via filters in de tool zoek je gemakkelijk een contract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dilbeek

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dilbeek is Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Dilbeek wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Dilbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Dilbeek
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 0,237%
 • Hoofdpostcode: 1700
 • Aantal mazout liters: 2070 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-dilbeek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Dilbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 & 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder abonnement zoek jij voorwaarden met betrekking tot type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Dilbeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Zoals www.essent.be en www.eni.com. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Dilbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €390 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Dilbeek. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Dilbeek. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Ebem. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Dilbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dilbeek en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dilbeek

Een groot deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Dilbeek. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Dilbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Dilbeek kennen we diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1700. In deze plaats kan je vaak extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Elegant afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente