Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Itterbeek

Eenvoudig energie vergelijken in Itterbeek? Met behulp van deze website check je eenvoudig alle erkende aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Itterbeek de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s zoals gastarieven en info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dilbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 250,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Itterbeek?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Itterbeek. Van Essent tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. In mei 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Itterbeek is voor jouw situatie? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze tarievencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Itterbeek, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in onze vergelijker bekijkt men eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Itterbeek

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De producten van aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Itterbeek betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dilbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Itterbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Dilbeek
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 29,80%
 • Postcodegebied: 1701
 • Mazout verbruik: 2680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-itterbeek

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Itterbeek is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket zoek jij data m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Itterbeek, en de eventuele korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be en ook www.eni.com. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Itterbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €360 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Itterbeek. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Itterbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste partij. Zoals OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Itterbeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Itterbeek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Itterbeek

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Itterbeek. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Itterbeek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Dilbeek zien we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1701. In de regio kan je wellicht heel gunstig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo vergelijken.