Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beert

Gemakkelijk energie vergelijken in Beert? Dankzij de Energiehunter tref je probleemloos alle interessante energie aanbieders als bijv. Luminus & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Beert de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze pagina uitgebreide info over items als verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepingen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Beert?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Beert. Dat loopt van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beert is op dit moment? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Beert, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties in de tool vind je gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Beert

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Beert is Pbe Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Pepingen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Beert

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Pepingen
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 29,40%
 • Postcodegebied: 1673
 • Aantal mazout liters: 2640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-beert

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Beert ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 en 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij elk pakket tref jij info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Beert, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.lampiris.be + www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Beert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €350 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Beert. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Beert. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe partij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Beert vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Beert en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Beert

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Beert. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Beert vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Pepingen bestaan er steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1673. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz vergelijken.