Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bogaarden

Direct energie vergelijken in Bogaarden? Geholpen door de Energiehunter vind je overzichtelijk alle grote maatschappijen zoals Watz & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Bogaarden de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op energiehunter.be handige informatie over thema’s zoals gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepingen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bogaarden?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Bogaarden. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het net van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bogaarden voor jou is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Bogaarden, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de tool zoek je moeiteloos een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bogaarden

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bogaarden betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Pepingen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Bogaarden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Pepingen
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 29,10%
 • Postcodegebied: 1670
 • Aantal mazout liters: 2610 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-bogaarden

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Bogaarden ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle abonnementen check je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Bogaarden, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijv. www.engie.be en ook www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Bogaarden


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €260 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Bogaarden. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bogaarden. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste leverancier. Bedrijven als Luminus, Lampiris + Aspiravi. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bogaarden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bogaarden en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bogaarden

Tal van organisaties leveren onderwijl groene stroom in Bogaarden. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bogaarden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Pepingen zien we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1670. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ vergelijken.