Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lot

Direct energie vergelijken in Lot? Middels onze vergelijker tref je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Lot voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je op deze website bruikbare informatie over topics als het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beersel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lot?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Lot. Dit loopt van Engie tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lot is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Lot, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Middels filters in de Energiehunter vindt men zonder problemen een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lot

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Lot is Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beersel wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Lot

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Beersel
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel groen: 28,70%
 • Hoofdpostcode: 1651
 • Mazout verbruik: 2570 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-lot

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lot is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 plus 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder contract zoek jij data zoals soort stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lot, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. De betreffende energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Lot


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Lot. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lot. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare partij. Onder andere OCTA+, Lampiris en Poweo. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lot vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lot en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Lot

Bijna alle energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Lot. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Lot vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Beersel bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1651. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Antargaz diensten.