Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Laureins-Berchem

Zonder problemen energie vergelijken in Sint-Laureins-Berchem? Aan de hand van deze website tref je snel en simpel alle relevante leveranciers als o.a. Luminus en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Laureins-Berchem voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je op deze website nuttige informatie informatie over items zoals tarieven van energie * gas en de slimme meter. Daarnaast vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Pieters-Leeuw
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Laureins-Berchem?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Laureins-Berchem. Van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Laureins-Berchem voor jou is? Vul hierna de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Laureins-Berchem, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels jouw input in de Energiehunter zoek jij eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Laureins-Berchem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Laureins-Berchem is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Sint-Laureins-Berchem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-sint-laureins-berchem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Sint-Laureins-Berchem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 & 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende energieleveranciers. Bij elk pakket zoek je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Laureins-Berchem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be en www.trevion.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Laureins-Berchem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €385 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Laureins-Berchem. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Laureins-Berchem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de toekomstige gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent + Comfort Energy. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. De toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Laureins-Berchem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Laureins-Berchem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Laureins-Berchem

De meeste maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Sint-Laureins-Berchem. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Sint-Laureins-Berchem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zien we nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1600. In deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy diensten.