Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tollembeek

Meteen energie vergelijken in Tollembeek? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je moeiteloos alle grote aanbieders als Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Tollembeek prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via de Energiehunter waardevolle info over items als o.a. het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Galmaarden
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Tollembeek?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Tollembeek. Dat loopt uiteen van Antargaz tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tollembeek is voor jouw verbruik? Geef snel jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Tollembeek, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de Energiehunter ontdek je simpel en snel een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tollembeek

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Tollembeek is Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Galmaarden is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Tollembeek

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-tollembeek

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Tollembeek ligt dit gemiddeld op 1495 m3 + 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk contract tref jij details over herkomst energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tollembeek, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tollembeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €365 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tollembeek. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Tollembeek. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Watz. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tollembeek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tollembeek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Tollembeek

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Tollembeek. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Tollembeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Galmaarden zien we allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1570. In deze omgeving kan je meer en meer heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Mega diensten.