Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buizingen

Snel online energie vergelijken in Buizingen? Met behulp van onze website tref je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijv. Luminus en Poweo. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Buizingen prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je op deze website praktische informatie over topics als verschillende gasregio’s en uitleg over jouw energierekening. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Halle
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Buizingen?

We zien best veel energieleveranciers in Buizingen. Dat gaat van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buizingen is voor jouw verbruik? Vul snel jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze energie check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Buizingen, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tool achterhaal jij zonder problemen een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Buizingen

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Online account

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Buizingen is Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Halle is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Buizingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Halle
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel groen: 27,70%
 • Hoofdpostcode: 1501
 • Mazout: 2470 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-buizingen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Buizingen is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle populaire energiebedrijven. Van ieder abonnement vind jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Buizingen, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be en www.ecopower.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Buizingen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €340 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Buizingen. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaliter worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Buizingen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt de betreffende leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Buizingen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Buizingen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Buizingen

Het merendeel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Buizingen. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Buizingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Halle kennen we verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1501. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Essent diensten.