Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saintes

Meteen energie vergelijken in Saintes? Middels energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Essent & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Saintes de laagste prijs biedt. Daarnaast tref je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s zoals tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tubize
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Saintes?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Saintes. Dit varieert van Poweo tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saintes is op dit moment? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Saintes, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de tarievenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Saintes

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Saintes heet Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tubize is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Saintes

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Tubize
 • CV Merk: Bulex
 • Groene energie: 27,20%
 • Postcodegebied: 1480
 • Aantal mazout liters: 2420 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-saintes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Saintes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en nog eens 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle pakketten zoek jij voorwaarden zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Saintes, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be en ook www.poweo.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Saintes


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Saintes. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Saintes. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent en Comfort Energy. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Saintes vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Saintes en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Saintes

Het merendeel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Saintes. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Saintes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Tubize zien we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1480. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy energie.