Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houtain-Le-Val

Meteen energie vergelijken in Houtain-Le-Val? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers als o.a. OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Houtain-Le-Val de laagste prijs biedt. Tevens tref je via de energievergelijker bruikbare informatie over items als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en de slimme meter. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Houtain-Le-Val?

We zien steeds meer energieleveranciers in Houtain-Le-Val. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houtain-Le-Val is voor jouw situatie? Geef snel jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Houtain-Le-Val, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de energievergelijker vind je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Houtain-Le-Val

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van aanbieders en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Houtain-Le-Val is Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Genappe wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Houtain-Le-Val

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • CV ketel: Weishaupt
 • Aandeel groen: 26,90%
 • Postcodegebied: 1476
 • Verbruik Mazout: 2390 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-houtain-le-val

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Houtain-Le-Val gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 & 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk pakket zoek jij informatie m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Houtain-Le-Val, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Houtain-Le-Val


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Houtain-Le-Val. Dan is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Houtain-Le-Val. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Belpower. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Houtain-Le-Val vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Houtain-Le-Val en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Houtain-Le-Val

Een groot deel van de organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Houtain-Le-Val. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Houtain-Le-Val vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Genappe onderscheiden we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1476. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Mega energie.