Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bousval

Zonder problemen energie vergelijken in Bousval? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Mega en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Bousval de laagste prijs biedt. Ook verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken als bijv. de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Genappe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bousval?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bousval. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bousval is? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Via de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bousval, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de energievergelijker checkt men eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bousval

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bousval betreft Sedilec. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Genappe valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Bousval

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Genappe
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 26,40%
 • Centrale postcode: 1470
 • Verbruik Mazout: 2340 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-bousval

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Bousval is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 & 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je data m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bousval, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be en www.eni.com. De door jou gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bousval


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bousval. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bousval. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare leverancier. Denk aan Eneco, Essent of Elegant. Daarnaast bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bousval vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bousval en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Bousval

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Bousval. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Bousval vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Genappe zien we vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1470. In deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Engie energie.