Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haut-Ittre

Meteen energie vergelijken in Haut-Ittre? Met behulp van onze website check je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Eneco en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Haut-Ittre de beste deal heeft! Voorts check je op onze website nuttige informatie informatie over topics als o.a. het ideale overstapmoment en uitleg over jouw energierekening. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ittre
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Haut-Ittre?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Haut-Ittre. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haut-Ittre is? Voer hierna de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Middels de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Haut-Ittre, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de tarievenvergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Haut-Ittre

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Haut-Ittre is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ittre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Haut-Ittre

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ittre
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 26,20%
 • Centrale postcode: 1461
 • Mazout consumptie: 2320 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-haut-ittre

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Haut-Ittre bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 & 3440 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check jij gegevens als herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Haut-Ittre, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Haut-Ittre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €390 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Haut-Ittre. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Haut-Ittre. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Energy People. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Haut-Ittre vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Haut-Ittre en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Haut-Ittre

Een groot deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Haut-Ittre. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Haut-Ittre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ittre onderscheiden we allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1461. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo mei 2024.