Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gentinnes

Snel online energie vergelijken in Gentinnes? Via www.energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Gentinnes het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chastre
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gentinnes?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Gentinnes. Dit varieert van Lampirus tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 25 organisaties. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Pbe Wallonie. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gentinnes voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Gentinnes, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in onze vergelijker zoek je zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gentinnes

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Gentinnes heet Pbe Wallonie. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Chastre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Gentinnes

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chastre
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 25,60%
 • Hoofdpostcode: 1450
 • Mazout verbruik: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-gentinnes

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Gentinnes ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 en 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter loont het om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zoek jij info aangaande herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Gentinnes, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gentinnes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €325 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Gentinnes. Zo is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Gentinnes. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je aankomende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of Wase Wind. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gentinnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gentinnes en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Gentinnes

Een groot deel van de bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Gentinnes. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Gentinnes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Chastre zien we nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1450. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus april 2024.