Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cortil-Noirmont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Cortil-Noirmont? Middels onze vergelijker vind je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Cortil-Noirmont voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op deze website bruikbare informatie over thema’s zoals leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chastre
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Cortil-Noirmont?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Cortil-Noirmont. Van Essent tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Pbe Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cortil-Noirmont is in april 2024? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Cortil-Noirmont, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de energievergelijker ontdek je gemakkelijk een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Cortil-Noirmont

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Cortil-Noirmont heet Pbe Wallonie. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chastre valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Cortil-Noirmont

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chastre
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 25,50%
 • Postcode: 1450
 • Mazout consumptie: 2250 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-cortil-noirmont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Cortil-Noirmont is dat gemiddeld 1570 m3 + 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket lees je details zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Cortil-Noirmont, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.wasewind.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Cortil-Noirmont


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Cortil-Noirmont. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Cortil-Noirmont. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE en Poweo. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Cortil-Noirmont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Cortil-Noirmont en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Cortil-Noirmont

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Cortil-Noirmont. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Cortil-Noirmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Chastre zien we allerlei plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1450. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ april 2024.