Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quenast

Direct energie vergelijken in Quenast? Dankzij de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle grote energie aanbieders als o.a. Watz en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Quenast het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je op deze website praktische info over zaken als stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rebecq
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Quenast?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Quenast. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quenast is op dit moment? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze energie achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Quenast, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Quenast

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Quenast heet Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Rebecq is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Quenast

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rebecq
 • CV ketel: Bosch
 • Groene energie: 24,90%
 • Centrale postcode: 1430
 • Mazout consumptie: 2190 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-quenast

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Quenast ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 & 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement lees je gegevens zoals herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Quenast, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.octaplus.be en www.zeno.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Quenast


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €360 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Quenast. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Quenast. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aankomende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste partij. Bijv. OCTA+, Lampiris + Watz. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Quenast vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Quenast en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Quenast

Veel leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Quenast. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Quenast vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Rebecq zijn er diverse plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1430. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant overstappen.