Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thines

Meteen energie vergelijken in Thines? Via onze vergelijker tref je eenvoudig alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Thines voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je op deze website uitgebreide info over zaken zoals leveranciers en verschillende contractsoorten. Daarbij geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nivelles
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 210,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Thines?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Thines. Dit varieert van Essent tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thines is in juni 2024? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Thines, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Middels de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal jij simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Thines

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De producten van leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Thines is Sedilec. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Nivelles is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Thines

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Nivelles
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel groen: 24,40%
 • Hoofdpostcode: 1402
 • Mazout verbruik: 2140 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-thines

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Thines gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 en 3350 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder pakket achterhaal je specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Thines, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw toekomstige leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Thines


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €350 opleveren. Echter, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Thines. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Thines. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Trevion. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Thines vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Thines en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Thines

Een groot deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Thines. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Thines vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Nivelles zijn er steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1402. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus overstappen.