Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baulers

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Baulers? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle erkende energieleveranciers zoals OCTA+ & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Baulers de laagste prijs biedt. Daarbij lees je op energiehunter.be uitgebreide info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en salderen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nivelles
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Baulers?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Baulers. Dat gaat van Poweo tot Mega, de keuze is enorm. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baulers is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Baulers, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de Energiehunter detecteert men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Baulers

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Baulers betreft Sedilec. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Nivelles wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Baulers

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Nivelles
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene energie: 24,30%
 • Postcode: 1401
 • Mazout verbruik: 2130 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-baulers

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Baulers is het gemiddelde verbruik ong. 1510 m3 en 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk abonnement zie je data met betrekking tot type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Baulers, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieding gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Baulers


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €380 opleveren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Baulers. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Baulers. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE en ook Ebem. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Baulers vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Baulers en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Baulers

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Baulers. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Baulers vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Nivelles bestaan er diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1401. In de regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ overstappen.