Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Monstreux

Zonder problemen energie vergelijken in Monstreux? Via deze website achterhaal je probleemloos alle grote aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Monstreux de beste deal heeft! Tevens vind je op deze website nuttige info info over items als bijv. energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nivelles
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 220,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Monstreux?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Monstreux. Dat gaat van Lampirus tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via het net van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Monstreux is die past bij jouw verbruik? Voer vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Monstreux, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter detecteert men simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Monstreux

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders service verlenen. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Monstreux heet Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Nivelles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Monstreux

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Nivelles
 • CV Merk: Bulex
 • Groene energie: 24,20%
 • Centrale postcode: 1400
 • Mazout: 2120 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-monstreux

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Monstreux gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 & 3340 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zoek je informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Monstreux, en de eventuele korting. Kies de partij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Monstreux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €380 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigadvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Monstreux. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Monstreux. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieaanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Monstreux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Monstreux en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Monstreux

Het merendeel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Monstreux. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Monstreux vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Nivelles onderscheiden we steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1400. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco overstappen.