Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nivelles

Snel energie vergelijken in Nivelles? Middels onze website vind je supersnel alle erkende energiebedrijven zoals Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Nivelles voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vergaar je via onze vergelijker praktische info over zaken als verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nivelles
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Nivelles?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nivelles. Van Engie tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nivelles voor jou is? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Nivelles, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool check je eenvoudig een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nivelles

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiebedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Nivelles heet Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Nivelles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Nivelles

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Nivelles
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 0,213%
 • Postcode: 1400
 • Verbruik stookolie: 1830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-nivelles

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Nivelles gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1565 m3 en 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk contract vind je data over herkomst van stroom en gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Nivelles, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.essent.be en ook www.wasewind.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Nivelles


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €385 rendement bieden. Echter, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nivelles. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Nivelles. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste partij. Zoals Eneco, ENGIE + Elegant. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nivelles vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nivelles en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Nivelles

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Nivelles. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Nivelles vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Nivelles zijn er meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1400. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente