Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramillies

Snel online energie vergelijken in Ramillies? Middels onze website doorzoek je moeiteloos alle grote aanbieders als bijvoorbeeld Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Ramillies prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ramillies?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Ramillies. Van Engie tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de leidingen van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramillies is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ramillies, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filteren in de vergelijkingstool achterhaal jij simpel en snel een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ramillies

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiebedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ramillies heet Sedilec. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ramillies wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Ramillies

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 0,209%
 • Hoofdpostcode: 1367
 • Verbruik stookolie: 1790 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-ramillies

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Ramillies is dat gemiddeld 1545 m3 plus 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder pakket zie jij gegevens als herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Ramillies, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ramillies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €365 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ramillies. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ramillies. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en ook Ebem. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ramillies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ramillies en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ramillies

Het gros van de organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Ramillies. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ramillies vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Ramillies bestaan er meerdere initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1367. In deze plaats kan je soms heel gunstig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente