Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Saint-André

Zonder problemen energie vergelijken in Mont-Saint-André? Met behulp van deze website tref je supersnel alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Mont-Saint-André de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen zoals tarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mont-Saint-André?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Mont-Saint-André. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Saint-André is op dit moment? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Mont-Saint-André, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de Energiehunter detecteer jij probleemloos een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Mont-Saint-André

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mont-Saint-André heet Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ramillies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Mont-Saint-André

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 22,30%
 • Centrale postcode: 1367
 • Verbruik stookolie: 1930 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-mont-saint-andre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Mont-Saint-André ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 & 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder contract bekijk je informatie over type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Mont-Saint-André, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Mont-Saint-André


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €295 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mont-Saint-André. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mont-Saint-André. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Luminus, Lampiris of Eni. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mont-Saint-André vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mont-Saint-André en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Mont-Saint-André

Veel energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Mont-Saint-André. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Mont-Saint-André vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Ramillies zijn er verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1367. In deze omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Lampirus abonnement.