Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huppaye

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Huppaye? Via onze vergelijker ontdek je supersnel alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Huppaye de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op deze website praktische info over topics als bijv. onderwerpenen de slimme meter. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Huppaye?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Huppaye. Dat loopt van Eneco tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huppaye is op dit moment? Vul direct de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Huppaye, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via filteren in onze vergelijker zoekt men simpel en snel een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Huppaye

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Online account
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Huppaye is Sedilec. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ramillies is de netbeheerder van het gas Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Huppaye

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 22,20%
 • Postcodegebied: 1367
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1920 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-huppaye

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Huppaye ligt dit gemiddeld op 1405 m3 & 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het slim om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder contract lees jij voorwaarden zoals soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Huppaye, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be en www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Huppaye


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €275 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Huppaye. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Huppaye. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de betreffende organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een beschikbare leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ook ZENO. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Huppaye vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Huppaye en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Huppaye

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Huppaye. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Huppaye vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Ramillies zijn er vele plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1367. In de regio kan je soms heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Watz abonnement.