Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bomal

Meteen energie vergelijken in Bomal? Geholpen door onze website tref je probleemloos alle bekende maatschappijen zoals OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Bomal de laagste prijs hanteert. Tevens bekijk je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bomal?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bomal. Dat loopt uiteen van Essent tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Sedilec. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bomal voor jou is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bomal, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Middels de keuzevakjes in de tarievenvergelijker check jij simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bomal

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Bomal is Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ramillies is de aardgas netbeheerder Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Bomal

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • CV Merk: Wolf
 • Groene stroom: 21,80%
 • Hoofdpostcode: 1367
 • Verbruik Mazout: 1880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-bomal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Bomal ligt dit gemiddeld op 1590 m3 en 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Rondom looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal loont het om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen bekijk je specificaties over herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bomal, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de aanbieder. Bijv. www.luminus.be en ook www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Bomal


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €260 winst geven. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bomal. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bomal. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energieleverancier. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Aspiravi. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bomal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bomal en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Bomal

Bijna alle leveranciers leveren momenteel groene stroom in Bomal. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Bomal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Ramillies bestaan er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1367. In de regio kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco abonnement.