Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geest-Gérompont-Petit-Rosière

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Geest-Gérompont-Petit-Rosière? Middels de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Geest-Gérompont-Petit-Rosière prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ramillies
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Geest-Gérompont-Petit-Rosière?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Geest-Gérompont-Petit-Rosière. Dit varieert van Lampirus tot en met Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Zij gebruiken allen het netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geest-Gérompont-Petit-Rosière is die past bij jouw verbruik? Geef direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Geest-Gérompont-Petit-Rosière, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaal je simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Geest-Gérompont-Petit-Rosière

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Geest-Gérompont-Petit-Rosière betreft Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ramillies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Geest-Gérompont-Petit-Rosière

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ramillies
 • Populaire CV: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 21,90%
 • Centrale postcode: 1367
 • Gem. mazout: 1890 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-geest-gerompont-petit-rosiere

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Geest-Gérompont-Petit-Rosière bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 + 3440 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk abonnement lees je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Geest-Gérompont-Petit-Rosière, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be of www.poweo.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Geest-Gérompont-Petit-Rosière


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Geest-Gérompont-Petit-Rosière. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je geselecteerde organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of Ecopower. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Geest-Gérompont-Petit-Rosière vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Geest-Gérompont-Petit-Rosière

De meeste organisaties leveren ondertussen groene stroom in Geest-Gérompont-Petit-Rosière. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Geest-Gérompont-Petit-Rosière vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Ramillies zien we steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1367. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook OCTA+ abonnement.