Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chaumont-Gistoux

Meteen energie vergelijken in Chaumont-Gistoux? Dankzij deze website check je probleemloos alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Chaumont-Gistoux de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via onze vergelijker belangrijke info over items als energiebelastingen en handige bespaartips. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chaumont-Gistoux
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,290
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 350,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Chaumont-Gistoux?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Chaumont-Gistoux. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In februari 2024 tellen we ruim 30 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chaumont-Gistoux is op dit moment? Geef hieronderjouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Chaumont-Gistoux, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de tarievenvergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een contract dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Chaumont-Gistoux

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Chaumont-Gistoux heet Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Chaumont-Gistoux is de netbeheerder van het gas Sedilec. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Chaumont-Gistoux

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chaumont-Gistoux
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 0,203%
 • Centrale postcode: 1325
 • Mazout consumptie: 1730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,290
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-chaumont-gistoux

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Chaumont-Gistoux is dat gemiddeld 1515 m3 en nog eens 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle contracten lees jij informatie zoals type stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Chaumont-Gistoux, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.ebem.be. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Chaumont-Gistoux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €380 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Chaumont-Gistoux. Zo is de besparing het grootst. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Chaumont-Gistoux. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Chaumont-Gistoux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Chaumont-Gistoux en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Chaumont-Gistoux

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen ondertussen groene stroom in Chaumont-Gistoux. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Chaumont-Gistoux vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Chaumont-Gistoux bestaan er meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1325. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente